Skip to content

Hönö Klåva Hamn

Fasta båtplatser

Foto: Anders Ersman Photography

Foto: Anders Ersman Photography

Nedsättning och upptag

För frågor rörande nedsättning och upptag samt kö till båtplatserna, ta kontakt med hamnkapten Martin Levin via e-post till hamnen@honoklavahamn.se eller på telefon 0708-29 15 15.

Märkning av båt

Din båt ska vara märkt med hamnens dekal .Detta för att säkerställa att rätt båt ligger på rätt plats. Vi kommer att kontrollera detta extra noggrant i år. Om du inte har något märke eller har bytt båt/plats behöver du kontakta hamnkontoret snarast möjligt för att erhålla ett nytt.

Du som är båtplatsinnehavare ska också informera om kravet på båtmärkning vid godkänd andrahandsuthyrning. Vi arbetar med tydligare märkning även på bryggorna.

De båtplatsinnehavare vars båt inte kan identifieras på rätt plats med rätt märkning kan komma att bli uppsagda.

Foto: Anders Ersman Photography

Foto: Anders Ersman Photography

Andrahands-uthyrning

En båtplats får hyras ut, till båt i samma eller mindre storlek, i andra hand under max 2 år. Därefter ska platsen nyttjas med egen båt eller sägas upp. All andrahandsuthyrning ska avtalas och godkännas med hamnkapten Martin Levin.

Båten som hyr i andra hand ska märkas med plats- och kundnummer. Otillåten andrahandsuthyrning kan leda till uppsägning av båtplats med omedelbar verkan.

Skriv ut kontraktet och lämna in till hamnkontoret.

Båtplatskö

Om du är intresserad av att ställa dig i kö för båtplats i Hönö Klåva hamn, fyll i formuläret nedan och maila det till hamnen@honoklavahamn.se eller lämna det på hamnkontoret Öckerövägen.

När vi fått tillbaka dokumentet så fakturerar vi er 300: – 

När en plats blir ledig som passar din båt så hör vi av oss.

Elektroniskt Formulär för Båtplatskö

Foto: Anders Ersman Photography

Foto: Anders Ersman Photography

Uppsägning av båtplats

Uppsägning av båtplats ska göras senast 31 januari samma år.

Till exempel för uppsägning säsongen 2023 ska uppsägning göras senast 31 januari 2023.

Ström till båtar

Sedan 2021 finns inte någon fri servicesström att tillgå på bryggorna. Vill du nyttja strömmen behöver du ett El/Hamnkort.   
Kortet köper du i biljettmaskinen utanför hamnkontoret eller vid ställplatsen. Kortet kostar 50 kr i depositionsavgift och strömmen kostar ca 2,50 kr/kWh. När du har köpt själva kortet kan du fylla på det i automaten när som helst. Du betalar bara för den ström du förbrukar.

beascard

Hantering av miljöfarligt avfall

Skydda marken och dig själv när du slipar och målar din båt. Använd en skrapa som du kan fästa på en dammsugare, så att den suger upp färgskrapet när du arbetar. Tänk på att innehållet du dammsuger upp är giftigt, lämna dammsugarpåsen i miljöstationen vid ställplatsen för husbilar. Du kan också täcka marken under båten med plast eller presenning så att allt färgskrap hamnar där, då kan den sedan slängas i miljöstationen.

Om du använder biocidfärg, testa att använda en färg med lägre giftinnehåll. Måla också med mindre färg, eftersom koppar kan anrikas på båtbotten från år till år. Måla mer sällan och måla bara vattenlinjen och andra mindre områden, där du vet att sjötulpanerna gärna sätter sig.
Tvätta alltid biocidmålade båtar på en tät spolplatta ansluten till en reningsanläggning!

Vid service av motorer är det viktigt att inte släppa ut kylvätskan i dagvattnet, ta vara på kylvätskan och släng den i tunnan som finns i miljöstationen. Även olja och filter tas om hand där.

Foto: Anders Ersman Photography

Foto: Anders Ersman Photography

Kommunikation

Vi kommunicerar främst med er via telefon och e-post, men saknar fortfarande många av era e-postadresser. Vänligen meddela hamnkontoret om du bytt kontaktuppgifter.

Priser