Skip to content

Hönö Klåva Hamn

Ställplats

Hönö Klåva blev utsedd till Årets ställplats 2019. Platser på asfalt i en levande hamn, nära havet

Foto: Anders Ersman Photography

Foto: Anders Ersman Photography

Platser

Mellan 1 oktober och 1 maj, som är vår lågsäsong, kan vi erbjuda ca 25 platser.
I takt med sjösättning av fritidsbåtar ökar platserna från maj till ca 60-80 platser. 

På ställplats 1 finns 41 platser uppmärkta med tillhörande uttag i elskåp. 

På ställplats 2 finns uttag i elskåp, beräknat för ca 30 bilar när samtliga båtar är sjösatta. 

Vi har ibland vid hög beläggning också reservplatser på 

Spolplattan ca 6 platser med tillgång till el
Bödeplan 7 platser med tillgång till el
För anvisning till dessa kontaktas gästhamnsvärd på 0725-671 477. Bommen ut till och från Bödeplan öppnas av gästhamnsvärd. Observera att in- och utfart genom bommen inte kan garanteras nattetid, då vi endast har jourtelefon på natten i högsäsong. 

Ankomst & Avfärd

Ställplatsbiljett med toalettkod är giltig fram till klockan 12 dagen efter du betalat. Vill du stanna ytterligare ett dygn erläggs ny avgift efter klockan tolv. Lämna gärna din plats vid lunchtid till nästa gäst om du inte ska fortsätta övernatta. 

Ingen förbokningsmöjlighet

På vår ställplats tillämpas ingen förbokning av platser. Vår ställplats är populär året runt. Men om det blir fullt finns fler ställplatser ute på våra öar, dels finns Hönö Röd på Hönö. Ni når även Fotö, Öckerö och Hälsö med bil utan att behöva åka tillbaka med färjan. Björkö nås med separat färja från Lilla Varholmen. 

GPS

N57°41’02” E11°39’02”

Högsäsong
1 maj – 30 september

Husbil 230 kr/dygn

Ca 60-80 platser

Lågsäsong 
1 oktober  – 1 maj

Husbil 230 kr/dygn

Ca 25 platser

Ställplatsavgift

Ställplatsavgift ska betalas tidigast från kl 12:00 och senast kl 17:00 för kommande dygn i våra betalautomater med kort. Betalar du före klockan 12:00 avser din biljett föregående dygn.
Det finns två betalautomater inom hamnområdet – en vid hamnkontoret och en vid ställplatsen för husbilar. Avgiften för el är förnärvarande 2:50:-/kWh. Biljett ska placeras synligt och kommer kontrolleras av gästhamnsvärd. Platserna kan inte förbokas. 

Rabatt

Vi tillämpar rabatterat veckopris; stanna sju nätter i följd – betala för sex nätter. Rabatten tillämpas automatiskt när du betalar för sju nätter i biljettautomaten. 

Foto: Anders Ersman Photography

Foto: Anders Ersman Photography

Faciliteter

El

Tillgång till el finns vid varje anvisad plats. Varje uttag klarar i regel 10 Ampere med vissa undantag. Då dagens husbilar kan dra mycket ström slås ibland huvudströmmen av på grund av överbelastning.  Nattetid kan detta inte avhjälpas, kontakta personal på morgonen om strömmen gått. Varje husbil ansvarar för att ha rätt kablar och uttag med sig. 

Wi-Fi

Kod till vårt wi-fi för gäster finns på din biljett. Klova hamn guestnet 

Säkerhet

Vi tillämpar kameraövervakning på och vid vår ställplats för att öka säkerheten. Tyvärr drabbas även vår ställplats ibland av både störningar, skadegörelse och stölder. Vi rekommenderar att låsa om era värdesaker och att ringa till polisen vid tillbud.

Sophantering

Det finns en sopcontainer för brännbart avfall samt insamling av tomflaskor och aluminiumburkar. Gäster MÅSTE separera skaldjursavfall och köttrester ur soppåsarna och slänga dem separat i den gröna tunnan som töms mer frekvent än sopcontainern. 

Vatten

Det finns färskvatten året runt samt möjlighet till tömning av gråvatten och latrin. 

Disk

Ställplatsen har diskställ under tak utomhus. 

Sopor

Sopcontainer och insamling av flaskor och aluminiumburkar.

Toaletter

8 separata utrymmen för toalett och dusch finns på ställplatsen. Använd koden du fått på biljetten och tryck.

I nära anslutning till ställplatsen – 300 meters promenad mot hamnkontoret– finns fler duschar och toaletter i högsäsong. Där finns också en handikappanpassad toalett och dusch samt skötbord.

Vid hamnkontoret – 400 meter från ställplatsen – finns ett servicehus med toaletter, duschar, skötbord, tvättmaskin och torktumlare. Tvättmaskin och torktumlare startas med ett Hamnkort/Elkort. Kostnad 40Kr

Kod till samtliga serviceutrymmen fås på biljetten. 

Vårt team

Klicka på knappen för att se vilka som arbetar i hamnen.

Foto: Anders Ersman Photography

Foto: Anders Ersman Photography